Registratieovereenkomst

Huisregels

Doelstelling:
Het doel van dit forum is het bieden van een online omgeving waar beoefenaars van (en geïnteresseerden in) Usui Reiki Ryōhō bij elkaar kunnen komen en kennis en ervaring kunnen delen.

Gasten
-   Ongeregistreerde bezoekers hebben enkel toegang tot het sub-board “gasten.”

Registratie
-   Iedereen mag zich registreren, ongeacht de Reikistroming die je (al dan niet) beoefent.
-   Je mag jezelf registreren met je eigen naam of met een nickname (schuilnaam/alias).
-   Het opgeven van het niveau waarop je URR beoefent en de naam van je Usui Reiki Ryōhō leraar is niet verplicht tijdens de registratie. Deze informatie is echter wel een voorwaarde om toegang te krijgen tot de specifieke boards voor Shōden, Okuden en Shinpiden.
-   Iedereen die na registratie actief deelneemt op het forum dient zich voor te stellen in het daarvoor bedoelde forumgedeelte.

Specifieke boards of sub-forums
-   Er is een board dat voor algemene URR onderwerpen is bedoeld en er zijn specifieke boards voor de niveaus Shōden, Okuden en Shinpiden.
-   Dit forum streeft ernaar de geest van Usui-sensei's spirituele leer in ere te houden. In Usui's leer richtte een beoefenaar op Shōden niveau zich enkel op de Shōden oefeningen. Er werd pas over Okuden gesproken als de leerling aan dit niveau kon beginnen. Voor dit forum houdt dit in dat de specifieke boards voor Shōden, Okuden en Shinpiden gescheiden zijn. Het Shōden board is toegankelijk voor beoefenaars op Shōden, Okuden en Shinpiden niveau. Het Okuden board is toegankelijk voor beoefenaars op Okuden en Shinpiden niveau. Het Shinpiden board is enkel toegankelijk voor beoefenaars op Shinpiden.
-   Toegang tot een specifiek board kan aangevraagd worden via de profielinstellingen (kopje "groeplidmaatschap") of door de forumbeheerder een bericht te sturen. Het invullen van de naam van je URR leraar en het niveau dat je beoefent in je profiel zal doorgaans volstaan om toegang te kunnen krijgen.

Discriminatie, racisme, beledigingen, spam
-   Discriminatie, racisme, opzettelijk beledigen en spammen is niet toegestaan. Het plaatsen van discriminerende, racistische, opzettelijk beledigende berichten of spam kan resulteren in het tijdelijk op non-actief stellen of verwijderen van de desbetreffende gebruiker; dit naar eigen inzicht van het forumbeheer.


Account / profiel
-   Het account dat geregistreerd wordt is persoonsgebonden en mag niet uitgeleend of weggegeven worden.
-   Meer dan één account per persoon (of meerdere personen per account) is niet toegestaan.
-   Het is een gebruiker niet toegestaan zijn of haar gebruikersnaam zélf te veranderen. Het laten veranderen van de nickname kan echter wel worden aangevraagd bij het forumbeheer.

Verwijdering / blokkeren / bannen / non-actief
-   Het forumbeheer behoudt zich het recht voor naar eigen inzicht berichten en topics aan te passen of te verwijderen wanneer ze in strijd zijn met de huisregels.
-   Als een forumlid herhaaldelijk berichten plaatst die in strijd zijn met de huisregels kan het account worden beperkt of verwijderd. In het ergste geval kan het met het account geassocieerde e-mailadres en IP-adres worden geblokkeerd.

Onderwerpen (topics) en berichten
-   Probeer zoveel mogelijk on-topic te blijven, dat wil zeggen: blijf zoveel mogelijk bij het onderwerp in een bepaald forumtopic.
-   Het veelvuldig gebruik van zogeheten “breezer taal” is niet toegestaan.
Hieronder wordt verstaan: het gedeeltelijk in hoofdletters en getallen typen van woorden.
-   Eenieder is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar eigen berichten en het forumbeheer kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Onderschrift / handtekening
-   Het onderschrift mag maximaal uit twee regels bestaan.
-   Dit onderschrift mag slechts tekst bevatten; afbeeldingen en links zullen worden verwijderd.
-   Reclame in het onderschrift is niet toegestaan. URRnl (Usui-reiki-ryoho-nederland.nl) biedt andere mogelijkheden voor leden om reclame te maken, het onderschrift is hier niet voor bedoeld.

Links en reclame
-   Het is iedere geregistreerde gebruiker toegestaan om links naar andere websites en forums te plaatsen.
-   Het is iedere geregistreerde gebruiker toegestaan reclame te maken voor websites, cursussen en workshops.
-   Het is niet toegestaan je te registreren om enkel reclame te maken zonder verder deel te nemen aan het forum.
-   Het is ongeregistreerde bezoekers niet toegestaan om reclame te maken voor (eigen) cursussen, workshops, websites enzovoort; deze berichten zullen worden verwijderd.

Beheer
-   Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot het forum kan je terecht bij de beheerder: info@usui-reiki-ryoho-nederland.nl