Shōden

Shōden is het begin. Het is het eerste niveau. Het Japanse woord kan op een aantal manieren vertaald worden. De Japanse kanji duiden op het begin van een traditie of een pad dat je aflegt.
Het helen van jezelf, in je kracht (komen te) staan en het vinden van harmonie staan hierin centraal. Het legt de basis voor je verdere ontwikkeling.

Inhoud

Beschrijvingen van dit niveau bevatten vaak een opsomming van de belangrijkste elementen. De belangrijkste dingen die je op Shōden niveau tegenkomt zijn:

  • Meditatie; regelmatige beoefening
  • Vijf principes voor het dagelijks leven
  • Reiju; een soort spirituele zegening dat werkt met spirituele energie om je ontwikkeling te ondersteunen
  • Handoplegging; het leren gebruiken van spirituele energie om je eigen lichamelijke en geestelijke welzijn te bevorderen
Naast deze elementen maak je uiteraard kennis met de geschiedenis van dit spirituele pad. De bedoeling is om de meditaties, de vijf principes en de handoplegging in je leven te integreren zodat je optimaal kunt groeien. Je krijgt tijdens de cursus Reiju waardoor je ontwikkeling ondersteunt wordt.

Duur van een cursus

Hoewel de introductie in de oorspronkelijke Japanse vereniging, de Usui Reiki Ryōhō Gakkai, een week kon duren wordt het in het Westen vaak iets sneller aangeboden. De exacte duur kan per leraar een beetje verschillen, maar meestal neemt het twee dagen in beslag. Soms wordt het in enkele aaneengesloten dagen gegeven, soms zit er een kleine periode tussen.

Oefendagen

Het is van oorsprong gebruikelijk dat de leraar speciale oefenmiddagen of oefenavonden organiseert waar beoefenaars samenkomen. In het Japans worden dit soort oefenmomenten Shūyōkai genoemd. Tijdens een Shūyōkai is er gelegenheid om ervaringen te delen en samen te mediteren. Ook wordt er weer Reiju gegeven om de spirituele ontwikkeling een impuls te geven.

Foruminformatie


Meest recente reacties in:
een vraag stellen in meditatie
door Sabine
30 januari 2017, 18:24:37
Waarom ooit begonnen?
door Sabine
30 januari 2017, 18:20:47
Verantwoordelijkheid van een spiritueel leraar
door Sabine
21 januari 2017, 23:31:40
Byron Katie over Trump
door Sabine
21 januari 2017, 22:56:54
Dit werkt niet.
door Sabine
21 januari 2017, 22:42:26

Klik hier voor een uitgebreide lijst van recente topics.
Leden online op Reiki forum:
1 gast, 0 leden

Nieuwste forumlid:
Een warm welkom voor fortunecookie, ons nieuwste lid.